Číslo 6 je číslem rodiny, sdružování a rozvoje. Držme se tedy toho, co je pro naši rodinu nejdůležitější a udělejme si prostor pro společné chvíle s rodinou. Dále nechme rozvíjet náš potenciál směrem, kterým nás to táhne. Dopřejme si čas pro sebe a dále se rozvíjejme a užívejme si s bližními.

QUA MĚSÍCE: 6

ORGÁN: JÁTRA
Párový orgán: Žlučník
Denní doba (nejvyšší činnost orgánu): 1–3 hodina ranní
Podporující barva: sytá zelená

Játra vyjadřují náš světonázor, to jak pohlížíme na svět a jak na vše reagujeme. Pokud budeme například lpět na nedůležitém a pro naši duši zatěžujícím aspektu, naše funkce jater a potažmo i žlučníku se obrátí a nebudou pracovat, tak jak mají. Pak se budeme cítit zahořklí, vzteklí a méně cenní. Diagnostická zóna jater se nachází mezi obočím a nad kořenem nosu. Najdete-li vrásky v těchto zónách, tak to značí o stažení nebo tvrdnutí jater. Pokud jsou vrásky hluboké, značí to osobu výbušnou a podrážděnou. Proto se zbytečně nerozčilujme, nechme si v tomto období na jakoukoliv reakci a řešení dostatek času a neřešme vše silou. Je vhodné umět naslouchat ostatním a po zvážení i přijímat názory ostatních, pokud shledáme, že mohou být prospěšné nám i okolí. Toto období výrazně vyzývá k čištění našeho organismu.

Jak můžeme podpořit játra?

Játra i náš organismus můžeme pročistit vším zeleným, co začíná růst na našich zahrádkách – pampelišky, sedmikrásky, kopřivy, medvědí česnek a jiné. Např. si můžete udělat výluh z malých čerstvých kopřiv, max. však 7-10 dní. Při bolesti hlavy snížit dávky nebo čaj vynechat. Je možné nasbírat nyní před květem kořen pampelišky, který umyjeme, v troubě na 50 stupňů prosušíme a můžeme lehce přidávat cca 14 dní do salátů nebo si dělat výluh. Zbylé usušené kořeny nechat na podzimy, kde můžeme opakovat výluhy a čaje z kořenů pampelišky. Kořen pampelišky je silně i proti karcinogenní, takže nejenom, že uvolni játra a podpoří žlučník, ale vyčistí a uvolní celé tělo.

Pro odkyselení organismu je vhodný čaj 7×7 od Jentschury. Výborným kartáčem a čistidlem pro náš organismus a zejména játra je Ostropestřec v oleji (např. si můžete rozemleté, dají se koupit také drcené, plody ostropestřece s trochou ostropestřecového oleje, vytvoří kaši a každé ráno můžete pojídat 1 polévkovou lžíci před snídaní. Ostropestřec vytvoří krásný film nejen v našich střevech.

Na játra je také skvělý Fan Detox z Coral Clubu*, který čistí a zároveň posiluje naše játra. Z coral clubu dále můžeme použít Liposomální Kurkumin*, který ocení náš žlučník. Kurkumin je zároveň protizánětlivý, takže prosívá celému organismu.

DOPORUČENÍ

Nemusíte být všude první, nejdříve přemýšlejte a pak konejte, naslouchejte ostatním a využijte jarní energii k růstu. Nezapomeňte na důležitý servis našeho těla – jarní očistu!

*Coral Club – pokud byste si chtěli některý z výše uvedených produktů objednat, je možné se zdarma zaregistrovat do Coral Clubu přes tento odkaz a získáte na všechny své objednávky 20% slevu

 

0
Would love your thoughts, please comment.x