5.února 2019 nám dle čínského kalendáře začal nový rok, který skončí příští rok 24. ledna. Po loňském roce zemského psa se dostáváme do nového znamení zemského vepře (prasete).

Rok zemského vepře předznamenává, po předešlých velmi dynamických a náročných letech, jakési zklidnění. Záleží samozřejmě na konkrétním znamení, ve kterém jste narozeni, nicméně všeobecně se dá říci, že by měl být činorodý, láskyplný, měl by přát přátelství a navazování nových kontaktů. Stejně jako je typické pro vepře, který je velmi dobrý parťák do nepohody, a rád nabídne pomocnou ruku druhým. Pozor ovšem na to, abychom se v přílišné dávce pomoci nenechávali využívat.

Dá se očekávat, že by se nám v tomto roce mělo dařit, pokud budeme aktivní a budeme i nadále nezahálet a dělat ty správné kroky. Pro ty, co v předešlých letech nezaháleli, to může být období sklizně za odvedenou práci, nejen v pracovní rovině ale také v té osobní. Jednoduše řečeno, kdo na sobě pracoval, měl by letos sklidit svoji úrodu. Ale v započaté práci je třeba pokračovat. Tento rok by nám měl přinést radost, pozitivní naladění i úspěch. Musíme mu ale jít naproti. Vepř je pracant a aktivní znamení, takže je potřeba vyvíjet aktivitu, být v pohybu a překonat svou lenost.

Letos bude přáno novým výzvám, ale ne příliš riskování, spíše promyšleným krokům, které budou pozvolné, což je ovlivněno yinovou polaritou roku, která zároveň přináší jistou dávku stabilizace a postupného vývoje.

V pracovní oblasti je třeba dbát na aktivitu, vyvarovat se lenosti, ke které má vepř skony. Je sice pracovitý, ale je třeba se zorganizovat a zaměřit na sebedisciplínu a trpělivost.  Letos tedy bude přáno těm, který dlouhodobě a trpělivě tvoří a oddají se své originalitě a inspiraci. V oblasti financí by se nám mělo dařit, ale pozor na odvrácenou stránku vepře, který není zrovna šetřílek,  aby se Vám peníze nerozkutálely. Pro letošek platí, všeho s mírou. Je ideálním rokem pro vyváření kapitálu do budoucna.

V osobní rovině je letos určitě dobré si pohlídat stravu, vepři mohou mít skony k přejídání se a užívání si v blahobytu nejen formou jídla. Protože je letošní rok otevřený ke změnám, můžete se pustit do nastolení nové životosprávy. Určitě bychom letos neměli zapomínat na pohyb, ideálně venku v přírodě. Protože letošní rok je ZEMSKÝ vepř, určitě nás to bude opět přitahovat k přírodě. Práce na zahrádce nebo výlety do přírody, jsou tím pravým pro očistu našeho těla i ducha.  

Rok 2019 je vhodný také pro cestování a nové poznávání. Mohou se nám ukazovat věci, které jsme dříve neviděli a na své okolí se můžeme také začít dívat jinak. Pokud otevřeme své srdce a začneme si naslouchat, pozitivně se to projeví i v našich vztazích. Letošní rok je o toleranci, pracovitosti a přátelství.

0
Would love your thoughts, please comment.x