16.února 2018 nám dle čínského kalendáře začal nový rok, který skončí příští rok 4. února. Po loňském roce ohnivého kohouta, který pro většinu lidí nebyl jednoduchý se dostáváme do nového znamení zemského psa.

Když se podíváme na různé rozbory dle čínské astrologie, měl by nás čekat rok plný etiky, spravedlnosti, ale také vědění, dobrosrdečnosti a štědrosti. Když se zamyslíme nad vlastnosti psa, můžeme se těšit na lidskost, obětavost a nezištnost, ale také ochranu a nastolení spravedlivosti. V případě bezpráví, nespravedlnosti či nekalého jednání nás může pěkně pokousat.

Vypadá to, že se začnou věci pomalu rovnat a začne se nám vracet, co jsme v předešlých letech a zejména vloni zaseli. Máme-li nějaké kostlivce ve skříni, mohou na nás letos vybafnout v podobě převzetí zodpovědnosti za naše činy.

Naopak se nám může začít vracet naše dobrota, pokud jsme dříve pomáhali ve jménu dobra. Budeme-li potřebovat pomoci nyní my, měli bychom se pomoci a podpory také dočkat a možná nás překvapí, z jakých stran přijde. Dobrosrdečný, lidský pes nás v tom letos nenechá. Velkým tématem budou vztahy a přátelství ve jménu opravdovosti.

Letošní rok nás bude směřovat k ujasnění si osobních i společenských hodnot, k diskusi a dialogu mezi lidmi, kteří se spolu v posledních letech odnaučili komunikovat, nebo za sebe nechali mluvit své ego, což často způsobovalo konflikty a boj. A v loňském roce rychlých změn a různých turbulencí, pro to ani nebylo příliš prostoru. Pokud se spolu naučíme znovu mluvit a otevřeme své srdce, položíme základní kámen k ozdravení našich vztahů a zrealizování změn v našich životech. Empatie, porozumění a láska budou hrát prim.

Pokud s lidmi začneme mluvit a jednat srdcem, začne se sama ukazovat faleš, egoistické a nemorální jednání a tyto nezdravé vztahy nás budou pomalu opouštět. Spousta věci vyjde na světlo ve jménu pravdy. A vše přežité a nefunkční už nebude mít prostor pokračovat dál. Neměli bychom se bát změn, důvěřovat procesu života a s odvahou přijímat vše, co přichází. Tento rok také vybízí k tomu, abychom přestali přehlížet bezpráví, lhostejnost a více se zajímali o druhé.

Jsme tedy na prahu nového roku, který už v posledních týdnech postupně přecházel z ohnivého kohouta. Udělejte si trochu čas pro sebe, zrekapitulovat si rok předešlý, zkuste se na něj podívat z více úhlů pohledu, třeba uvidíte souvislosti, které Vám pomohou se zase o krok ve svém životě posunout dál. Zkuste sladit své vnitřní nastavení s novým rokem zemského psa, abyste jeho potenciál mohli využít na maximum a přispěli nejenom ke svému rozvoji, ale také k rozvoji naší společnosti.

  • Element: země
  • Polarita: jang (+)
  • Barva: modrá (indigová)
  • Roční období: podzim
  • Kameny: opál, diamanty

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x